|
|
Rank: Навучен  Groups: Члан
|
ZVEZDA SRBIJA NIKAD jugoslavija wrote:pa dobro adasevicu ceo sever se zaebao pa 5 sekundi ranije poceo da tapse al nije to tako strasno sto se tice zvizdanja naravno da netreba sem pojedinim narodima i narodnostima sto se tice druge tacke iz tvog posta postoji jedno pravilo ako se neko jednom zaebe nemora da znaci da ce opet al ako se zaebe dvaput e onda ce sigurno i treci put Nije 5 sekundi, nego vise od pola poslednjeg refrena. Ne treba zvizdati nikome, jer to prosto nema veze sa protivnikom vec sa nama samima. Al ko sto rekoh, za one koji misle da treba, nek bude tu tacka 2 i ja sam zadovoljan.
|
|
|
Rank: Сениор  Groups: Члан
|
adasevic wrote: Konkretno i direktno, nikad ni Arkan, ni Natasa, ni Sonja. Uvek Nikola (Tesla), Mihajlo (Pupin), Rajko (Mitic), Nadezda (Petrovic), Rastko (Nemanjic) itd. ...jer niko kao JA, ne zna da te voli, i nikog kao MENE tvoj poraz ne boli...Maла моја дођи ми на пенал, да те збомбам ко Дуле Арсенал 
|
|
|
|
adasevic wrote:Nije 5 sekundi, nego vise od pola poslednjeg refrena.
Ne treba zvizdati nikome, jer to prosto nema veze sa protivnikom vec sa nama samima. Al ko sto rekoh, za one koji misle da treba, nek bude tu tacka 2 i ja sam zadovoljan. ok to za zvizdanje nego pusti rodjace pola refrena nemo zaebavat trebalo je samo jos jednom da se ponovi "Boze spasi , Boze hrani..." edit u pravu si pa to je taman pola refrena ali vrenenski mislim da je bilo oko 10ak sekundi Dozvolite, to mi stari fudbalski šmekeri zovemo foliranje fudbala - MZAgilan sam kao Milijas u devedesetom minutu prijateljske utakmice.Michael Madsen wrote: Гума до 2015 FcRS wrote:to vi lepo u svojim igricama tako...
|
|
|
|
Ne zvizde svi himni. Na utakmici protiv austrijanaca bilo je stvarno mnogo ljudi na zapadu koji su ustali sa svojih stolica i molili ljude da ne zvizde. Problem je u tome sto protivnickoj himni zvizde isti oni koji su godina zvizdali na "hej Sloveni". Sada ne zelim da ulazim u raspravu o toj himni ili o politci, ali ako neko nije mogao da postuje obelezja sopstvene zemlje (na stranu njegova osecanja prema toj pesmi) kako onda ocekivati da postuje tudja. Himna predstavlja jedno od obelezja jedne nacije. Zvizdati toj himni predstavlja pljuvanje u lice celoj jednoj zemlji i njenoj kulturi. Zvizdanje austrijskoj himni je nipodastavanje Mocarta, Betovena, Doplera, Sredingera, Kafke, Rilkea i mnogih drugih austrijanaca koji su ovaj svet ucinili lepsim. Ne moramo da aplaudiramo njihovoj himni, ali ne moramo ni da im zvizdimo. Ako bas hocete da zvizdite, zapamtite da time samo stetite ugledu vase zemlje. SASA JANKOVIC JE OTERAO MOLINU ZBOG RASKOVICA!!!
|
|
|
|
Ја не звиждим химни јер не идем на утакмице репрезентације  Шалу на страну и када бих ишао ничијој химни неби звиждао,иако по схватањима можда спадам у мало екстремније навијаче звиждање било чијој химни па макар били и вековни непријатељи више сматрам личним поразом него ли што смо њима нешто накривили.Нажалост звиждање више говори о нама самима него о људима чијој химни звиждимо.Противничким играчима звиждим (наравно клупски,јер као што рекох репку не гледам уживо) а помало и псујем  .Ми смо витешки народ и као потомци таквих тако се и морамо понашати. Не кара мајка сина што је пио , већ што није мезетиоЛажем себе да могу без тебе... 
|
|
|
Rank: Навучен  Groups: Уредник
Joined: 4/16/2008 Posts: 5,378 Location: Средства (међу)градског превоза
|
У јеботе, одремам сат времена, а оно пожар. На једном другом форуму је неко то лепо дефинисао - ја разумем да неко звижди туђој химни зато што се сећа свега што нам је урађено(мада мислим да треба подвући црту на пар околних земаља и оне непревазиђене), али то овде није случај. Јеботе, људи су звиждали арменској химни.  Малограђанштина и сељаклук, ништа друго. Дакле, разумем да играмо против муслимана, па да они из РС звижде њиховој химни, разумем да играмо против оних других, па да се звижди њиховој химни, разумем да играмо против оних са југа, па да се звижди њиховој химни, разумем да играмо против Амера, па да се звижди њиховој химни, али аман - подвуцимо границу. Дакле, овде није реч о сећању(јер се ми ничега ни не сећамо, такви смо), него се увек нађе група оних који не сматрају да се химна треба испоштовати. Латини су старе варалице. Оно што чини ми се није поменуто, а убедљиво је најбитније у целој причи - очекује нас ЕП за младе у Шведској и гомила распамећених гастоса. Овде се и може спровести кампања, и то са неколико страна, али тамо... То је оно што ме плаши, а изгледа да су пичкетине од Француза тога свесне. Већ врше притисак, тамо ће сигурно бити неког срања, а онда ће сигурно пробати да прогурају или играње без публике или неку бодовну казну. Ваљда ће бити памети, па ће их неко усмерити, али чисто сумњам. едитИ да нахраним фекалијама оног који је умислио да је ово Супербол, па ће Мараја Кери да отпева химну пре почетка. Нека љубав победи!
|
|
|
|
adasevic wrote:Kad smo vec kod himne, primetio sam i ogromno nepostovanje nase himne. Dovede se ozbiljan pevac da otpeva nasu himnu. I umesto da svi pevaju sa njim, svako peva za svoj gros, svojim tempom, pa pola stadiona tapse i dere se dok se nasa himna i ne zavrsi. Pa nije bre to sabor pa da peva ko sta hoce Nije nepostovanje, nego je Oliver Njego pevao himnu po svom "umetnickom dojmu". Tesko ga je bilo pratiti, jer svi smo navikli na poznati tempo, a on ga je dosta izmenio. Ja sam ga pratio na pocetku, posle ga od mase nisam ni cuo. A sto se tice samogo teksta himne, narod pamti ono: "...srpskog kralja, srpski rod", a zvanicni tekst himne je "srpske zemlje, srpski rod" tako da tu peva svako verziju koja mu se vise svidja. Voleo bih da na sedista pre utakmice stave i papir sa tekstom himne, pa da svi pevamo jednu verziju. I naravno, uz vojni orkestar, jer tako mnogo bolje zvuci a masa se lakse prima  /: SASA JANKOVIC JE OTERAO MOLINU ZBOG RASKOVICA!!!
|
|
|
Joined: 1/28/2008 Posts: 2,985 Location: Beograd - 15 minuta od marakane
|
Whitey Durham wrote:У јеботе, одремам сат времена, а оно пожар. На једном другом форуму је неко то лепо дефинисао - ја разумем да неко звижди туђој химни зато што се сећа свега што нам је урађено(мада мислим да треба подвући црту на пар околних земаља и оне непревазиђене), али то овде није случај. Јеботе, људи су звиждали арменској химни.  Малограђанштина и сељаклук, ништа друго. Имам ја једно питање: Која је то држава?  /: Чуо сам за Јерменију, али ..... Шалу на страну, то је велика срамота била.
|
|
|
Rank: Навучен  Groups: Уредник
Joined: 4/16/2008 Posts: 5,378 Location: Средства (међу)градског превоза
|
Kanarevo Brdo wrote:Имам ја једно питање: Која је то држава?  /: То је држава коју њихови џелати, Турци, називају Јерменија, а тај назив смо ми здушно прихватили, јер Турци знају најбоље. Иначе, свака част за сплит, ово би ми укењало тему тотално. Нека љубав победи!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vlado PD wrote:Ne mogu da citam sad sve postove al vidio sam naslov i pogledao raspravu...Znaci zvizdanje na tudju himnu je totalni odraz nekulture i navijacke sveti,al posto je ovo balkan i kad uzmemo u obzir da vecinom glavnu rec vode bradjani nije ni cudo sto nam se to desava,nemoj da budemo brdjani treba da budemo koliko toliko kulturni i da ispostujemo himnu,nije fazon zvizdati himni,ok igracu,treneru i sve al himni ne jer to je bas onako po meni odraz seljakluka,jer ako ne postujes protivnika kako ces da postuju i tebe a trebamo da steknemo neki respekt i ugled a ne da budemo indijanci i kauboji...mislim... Ја све себи кажем, да нећу да пишем неко време на овој теми, јер сам превише писао, ал стало ме неко прозива 
|
|
|
|
Ја мислим да је много већи проблем оно што се дешавало прије утакмице, него само звиждање химни. Од звиждања нико није повријеђен, али од бакљи и столица су многи могли бити озбиљно повријеђени. ...jer niko kao JA, ne zna da te voli, i nikog kao MENE tvoj poraz ne boli...Maла моја дођи ми на пенал, да те збомбам ко Дуле Арсенал 
|
|
|
|
Ја тек мислим да је проблем што има неких који ни не знају зашто звижде, већ оно што би се рекло - реда ради. Пошто се у Србији сматра да је то сасвим нормално. Французи јесу показали да су сисе па покушавају са овим форама. Е сад следи оно - звиждимо државама које су нам кроз историју чиниле зло, а онда се појаве Французи и постављају неки ултиматум. Ми као Срби реагујемо овако: ''Ко су бре они да нама нешто причају, п.... им материна''. Дође дан утакмице и http://www.youtube.com/watch?v=3ur3-hcOjTI
П.С. Можда и претерујем али само такав сценарио ми је у глави. Adzicu, svako jutro mi nabijas pritisak...
|
|
|
Rank: Администратор  Groups: Администрација
Joined: 12/16/2007 Posts: 3,669 Location: Борчестер јунајтед
|
Цитираћу себе са Делије форума (за оне који га не прате). В. Зайцев wrote:Звиждање химни, онако из фазона, је простаклук. Када је Маракана звиждала Јерменима, да сам могао, у земљу бих пропао од срамоте... рецимо..
Моје лично мишљење је да француској химни не треба звиждати, али исто тако би могао да се постави један транспарент на француском (величине овог пољског од пре неки дан) на коме би се написало да Срби поштују француску из првог светског рата, али ову данас не. Уосталом, не треба заборавити ни онај интересантан моменат из историје да Шарл де Гол (тада француски председник) није хтео да дође на ноге ћопавом загорцу јер је стрељао Дражу Михаиловића. Звиждањем Марсељези ја бих пљунуо на гроб и прадеди и деди и Дражи и сваком другом равногорцу који је био под Дражином командом. Свака будала може да буде злобна, али шмекер не може да буде било ко. Ја бирам ово друго.
Уосталом, ко је прошле године био испред словеначке амбасаде вероватно се сећа да споменик захвалности Француској није порушен, већ је био обмотан црним платном. За паметног човека та порука је више него јасна. Звезда ти је као дрога. Навучеш се као клинац и нема више... Ја од Звезде нисам добио ништа осим успомена. Једноставно, ја Звезду волим. Моје је да навијам за њу, да се радујем када победи и тугујем када изгуби... 
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasili Zaitsev wrote:Моје лично мишљење је да француској химни не треба звиждати, али исто тако би могао да се постави један транспарент на француском (величине овог пољског од пре неки дан) на коме би се написало да Срби поштују француску из првог светског рата, али ову данас не.  Apsolutno se slazem! Vladan Lukic wrote:"Na terenu će se boriti igrači kojima je crveno-beli dres svetinja, koji ginu za svoj klub, koji ostavljaju srce na terenu i koji znaju da je privilegija biti igrač najtrofejnijeg srpskog kluba. Takvi su nam igrači ali i svi koji su sa njima - treneri, članovi uprave, zaposleni u klubu...Pozivamo Zvezdaše da budu uz klub ovog proleća. Na našoj Marakani ali i na gostovanjima u Kuli, Kragujevcu, na Banjici, na Karaburmi, u Borči... Hajde da zajedno živimo ovu istorijsku sezonu. Sezonu koja traži samo one koji veruju, koji su hrabri i kojima je srce crveno – belo. Jednog dana bićemo ponosni na to šta smo uradili ove sezone. Sada udaramo temelje nove i moćne Zvezdu koju ćemo da ostavimo našoj deci da nastave da je čuvaju i čine još jačom. 
|
|
|
|
Zvizdanje himni je primitivizam, i ostace primitivizam ma koliko opravdanja pokusali da nadjete za to  Dobar post Vasile  Svake noci sanjam ja, 3 boda protiv autsajdera...
|
|
|
|
Rank: Сениор
Groups: Члан
|
Звиждање химнама противника ће престати оног тренутка када се навијачи још више посвете репрезентацији... Нема ништа од неког апела надлежних или не знам ти ја кога, једноставно ако навијачи заузму став да нема звиждања, а по свему судећи тај став је зацементиран онда можемо очекивати промене на боље већ на мечу са Французима... Треба противника, на основу свих заслуга из прошлости и садашњости, почастити паролама, скандирањима и на тај начин показати нашу величину...
|
|
|
|
О томе да ли је било оправдано звиждати аустроугарској химни или не, можете писати овако или онако, али предлажем да обавезно прочитате следеће (чисто да се не заборави): http://www.politikin-zab.../2009/2991/02.php?pismo=" За идеале гину будале"
|
|
|
|
Nemoj tako Srdjane.Jes' da su nas trebili u proslosti,ali ipak je ovo sport,austro-ugarska himna se mora ispostovati.To sto su nam radili u proslosti nije bitno,bitno je da mi ne ispadnemo seljaci pred zapadom. Критике на омладину старијих нису тачне.Ја сам омладинац,по занимању ковач,радим 10 сати.Кад дође моје слободно време,субота и недеља,морам да изађем негде.Одем у гостиону,нашикам се и правим хаос.
|
|
|
|
Guest
|